Stoc epuizat

Responsabilitatea etica in luarea deciziilor - Thomas Schirrmacher

Thomas Schirrmacher

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1955
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
30,00lei
Indisponibil
SKU: SS1955

Fiecare dintre noi - indiferent de nivelul social la care ne aflam - suntem confruntati in permanenta cu decizii. Pe langa aceasta provocare comuna, crestinii, datorita convingerilor pe care le au, se confrunta cu o problema aparte, aceea de a construi punti intre valorile crestine fundamentale si provocarile constante ale activitatii profesionale de fiecare zi. Dr. Thomas Schirrmacher, autorul cartii de fata, descrie pe larg, ilustrand cu exemple din diferite domenii (social, familial, ecleziastic, socio-politic), cele trei dimensiuni ale oricarei decizii - dimensiunea normativa, situationala si cea existentiala - pledand pentru faptul ca ele constituie impreuna parte integranta a oricarei decizii.

Principala problema la care ajunge etica crestina rezulta din faptul ca aceste trei dimensiuni sunt vazute nu intr-o relatie de complementaritate, ci una de excludere reciproca. Dar inca de pe paginile Sfintei Scripturi se poate vedea cum porunca lui Dumnezeu, intelepciunea practica si atitudinea inimii sunt in mod indisolubil legate. Autorul ne asaza inainte o multitudine de argumente - teologice, sociale si economice - care sa ne convinga de faptul ca o decizie matura trebuie sa ia in considerare toate cele trei aspecte: principiile, situatiile si constiinta proprie. Aceasta carte se adreseaza tuturor celor aflati in astfel de contexte si in special celor din pozitii de responsabilitate, care doresc sa-si fundamenteze deciziile pe valori crestine.

Dr. Thomas Schirrmacher (n. 1960) este purtator de cuvant al Aliantei Evanghelice Mondiale in domeniul drepturilor omului, director al Institutului International pentru Libertate Religioasa (Bonn, Cape Town, Colombo), membru in bordul Societatii Internationale pentru Drepturile Omului si, de asemenea, rector al Seminarului Teologic si Institutelor de cercetare "Martin Bucer" (avand centre deschise in Germania, Elvetia, Cehia si Turcia), unde preda etica si studiul comparativ al religiilor. Detinator al mai multor titluri doctorale (in domeniile teologie, antropologie culturala si studiul comparativ al religiilor), Dr. Thomas Schirrmacher este prezent si in spatiul academic romanesc prin colaborarea sa cu Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, unde preda cursuri de sociologia religiei.

Numar pagini:
176
Format:
14.5 x 20.5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Scriptum
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
9789731813356

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Responsabilitatea etica in luarea deciziilor - Thomas Schirrmacher

30,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: