Stoc epuizat

Tezaurul lui David. Cantarile Treptelor (Ps.120-134) - Charles Spurgeon

C. H. Spurgeon

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS000766
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
16,00lei
Indisponibil
SKU: SS000766

Din Prefata

CANTARILE TREPTELOR
(PSALMll 120-134)

Aceasta serie de psalmi, aranjati de David, au devenit "Psalmii pelerinilor", si erau cantati de copiii Domnului in timp ce se duceau la Templu. Unii oameni ii mai numesc “Cantarile urcarilor".
Cei carora le place sa spiritualizeze vor gasi ascendari ale sufletului, si anume ridicarea inimii din intristari adanci, la mari inaltimi.
In 1 Cronici 13 ne este relatat ca David a adus Chivotul de la Chiriat-Iearim in casa lui Obed-Edom. Cuvantul folosit in versetul 7 pentru “au luat chivotul” este de aceeasi etimologie ca si cuvantul tradus “trepte”. Si in aceasta ocazie, marele eveniment a fost acompaniat de muzica sacra: "David si tot Israelul jucau inaintea lui Dumnezeu cu toata puterea lor, cantand si zicand din arfe, din laute, din tobe, din chimvale si din trambite” (v. 8). Din nou, in 1 Cronici 15:14, gasim acelasi termen pentru suirea chivotului si serviciile corale ale levitilor.
In 2 Cronici 5:5, ni se spune ca Solomon a adunat poporul la sfintirea Templului si la suirea Chivotului din Sion in Templul Domnului.
M. Luther spunea: “Eu raman la simpla explicatie, si cred ca acesti psalmi erau numiti ‘ai treptelor’, pentru ca levitii sau preotii ii cantau pe scari, sau pe un loc inalt. Chiar si la noi, cel care incepe un psalm sau predica, sta undeva mai sus decat ceilalti, ca sa fie vazut si auzit. Se pare ca acesti psalmi nu erau cantati de multimea de la Templu sau de restul corului, ci de anumiti oameni, care erau unsi sa ii cante; sau se pare ca acesti psalmi erau inceputi de cei care stateau pe trepte, de unde rezulta si numele lor”.
Erau 15 trepte pe care preotii urcau in Templu, si pe fiecare treapta ei cantau unul din acesti psalmi..

Numar pagini:
180
Format:
14.5 x 20.5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Agape
Anul aparitiei:
2021

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Tezaurul lui David. Cantarile Treptelor (Ps.120-134) - Charles Spurgeon

16,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: