Stoc epuizat

Introducere In Hermeneutica

Moises Silva, Walter C. Kaiser Jr.

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: I43
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
60,00lei
Indisponibil
SKU: I43
Hermeneutica in sensul ei traditional, este stiinta sau arta interpretarii Bibliei. Dar de ce este nevoie de o asemenea disciplina? Autorii sugereaza ca avem nevoie de hermeneutica nu pentru ca Biblia este o carte divina, ci pentru ca, pe langa faptul ca este divina, ea este si o carte omeneasca. Limbajul uman, prin insasi natura lui, este in mare masura echivoc, adica poate fi inteles in mai multe feluri. Daca nu ar fi asa, nu ne-am indoi niciodata ca am inteles ceea ce au spus altii.

In ciuda a ceea ce ar putea sugera experienta noastra de zi cu zi, procesul pe care il presupune intelegerea unui text este destul de complicat. Dificultatile ies la iveala mai ales atunci cand incercam sa cititm o carte aparuta intr-o cultura sau intr-o epoca diferita. In cazul documentelor antice scrise in alte limbi, trebuie sa depunem un efort deosebit pentru a tine cont si de contextul originar, printr-o metoda cunoscuta sub numele de exegeza gramatico-istorica. Mai mult, caracterul divin al Scripturii sugereaza ca trebuie sa adoptam niste principii specifice, care nu sunt relevante pentru studiul altor scrieri. In plus, din 1956, cand Bernard Ramm a publicat lucrarea sa, devenita clasica, "Protestant Biblical Interpretation", schimbarile produse in modul de a intelege un text au fost dezastruoase. Aproape fiecare ipoteza a lui Ramm a fost pusa la indoiala si verificata de noile curente ale modernismului si ale postmodernismului. Vremurile actuale sunt caracterizate, asa cum consemneaza si subtitlul cartii de fata, de o "cautare a intelesului".

Lucrarea de fata se impune, prin unicitatea abordarii, intr-un domeniu care a devenit dintr-o data napadit de aparitii recente, dupa o perioada indelungata in care nu s-a publicat mai nimic, dovedindu-si necesitatea si utilitatea pentru un spectru foarte larg de cititori, fie ei profani sau specialisti. Departe de a fi un manual steril, greoi si plictisitor, "Introducere in Hermeneutica" se dovedeste o lectura fascinanta, care nu impune un punct de vedere, ci invita la refelctie si la formarea propriilor convingeri tocmai prin faptul ca prezinta parerile a doi autori care de multe ori au perspective diferite. Si, prin exemplificarea problematicii teoretice cu discutarea concreta a numeroase pasaje biblice dificile sau controversate si prin parcurgerea tuturor genurilor literare ale Bibliei, nu ramane in sfera teoreticului, ci se dovedeste si o calauza practica si utila oricarui cititor interesat sa inteleaga mai bine Biblia.
Numar pagini:
343
Format:
16 x 23,5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2006
Editura:
Logos
ISBN:
978-973-9212-73-1

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Introducere In Hermeneutica

60,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: