Transformati prin har - J. Ayodeji Adewuya

J. Ayodeji Adewuya

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2398
├Ämpachetare Cadou: Op╚Ťiuni disponibile
29,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS2398

Studiul de fata afirma ca singurul fir care strabate capitolele 6ÔÇĺ8 din Epistola catre romani este sfintirea, explicata in termenii unei vieti transformate prin harul lui Dumnezeu. Potrivit autorului, intelegerea corecta a capitolului 7 din Romani este posibila numai in urma asezarii acestuia in contextul unei vieti libere fata de pacat (Romani 6), precum si al unei vieti de libertate, prin Duhul Sfant (Romani 8).

 

Perspectiva lui Pavel asupra sfintirii, descrisa in Romani 6ÔÇĺ8, este fundamentata pe relatia cu Dumnezeu, care implica punere deoparte, dedicare si puritate etica. Sunt chemati la sfintenie nu doar crestinii din Roma, ci si credinciosii din zilele noastre. Prin stilul lor de viata diferit, crestinii dau marturie in societate despre Dumnezeu si despre sfintenia Sa. Aceasta concluzie se intemeiaza pe analiza atenta a celor mai relevante pasaje din corpusul paulin. Studiul de fata reconstituie imaginea intelegerii lui Pavel despre sfintire, pornind de la mesajul pasajului din Romani 6ÔÇĺ8. Pentru Pavel, sfintenia nu trebuie sa fie redusa la niste presupuneri teologice, ci este o calitate ce trebuie demonstrata in vietile celor ce se numesc crestini.

 

Ayodeji J. Adewuya este pastor si Profesor de Noul Testament in cadrul Seminarului Teologic Penticostal din Cleveland, Tennessee. Si-a obtinut doctoratul la Universitatea din Manchester si a fost, pana in anul 2001, misionar in Filipine. Intre lucrarile publicate de autor se numara Holiness and Community in 2 Corinthians 6:14ÔÇĺ7:1: Paul╩╝s View of Communal Holiness in the Corinthian Correspondence (2001); Holiness in the Letters of Paul: The Necessary Response to the Gospel, precum si un comentariu biblic la cartile 1 si 2 Corinteni, aparut la editura SPCK (2009).

Numar pagini:
125
Format:
14.5 x 20.5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Pleroma
Anul aparitiei:
2017

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Transformati prin har - J. Ayodeji Adewuya

29,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

P─ârerea ta conteaz─â!

Adaug─â o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: